Commercial Center Entrance

RESTYLING COMMERCIAL CENTER ENTRANCE

Project: AREA TECNICA COSTRUZIONI srl

Restyling of n. 2 existing entrances in the 45 ° Nord shopping center of Moncalieri with the execution of n. 2 shelters of 12 × 6 Mt and 6 × 5 Mt to extend the tunnel entrance to the commercial area.

Coating of c.a. 1000 square meters of side walls in perforated sheet metal panels painted RAL 9010.

The restyling project of the 45 ° Nord shopping center in Moncalieri stems from the need to expand and enlarge the center on two sides following the construction of the cinema area. Today, thanks to the new intervention, it has been transformed from an anonymous reinforced concrete building into a recognizable and original architecture with the addition of two side entrances, in addition to the main one.

The main feature of the project, immediately visible, is the installation of a new envelope made up of perforated metal panels, which acts as a decoration and containment of all the systems and pipes left exposed in the original project.

The supporting structure of the envelope is made of galvanized steel beams and painted RAL 9010, extending the entrance tunnels by approximately 12 meters each. This allowed the prefabrication of facade modules in the workshop and subsequent assembly on site, with great speed of execution.

The lightness of the 50% perforated sheet with a diameter of 20mm has made it possible to buffer both the walls on the ground floor up to the two 15m high towers, including an area of ​​approximately 1000 square meters.

PROJECT DETAILS

Location: 45 ° North – Moncalieri (TO)
Finishing: RAL 9010 zinc plating
Execution class: EXC 2 EN 1090
Period: 2016/2017

CONTACT US FOR A QUOTE!